Produkten har blivit tillagd i varukorgen




Om våra produkter

Till en början är alla viner alkoholhaltiga, och för att avlägsna alkoholet i vin finns det tre olika processer. Alkoholen avlägsnas
vid svala temperatuer för att undvika skador på vinet, samt för att bibehålla dess ursprungliga egenskaper: 
De metoder som används är: 


Omvänd osmos
En metod som används för att koncentrera en lösning. Det har tidigare mest använts för avsaltning av
havsvatten under långa havsseglatser. Men det fungerar även för att avskilja alkoholen ur vin.

 Vakuumdestillering
Destillation är uppvärmning av vätska i syfte att separera dess beståndsdelar som har olika kokpunkter.
Det är den kemiska industrins viktigaste separationsmetod och har därför en mycket stor teknisk och ekonomisk betydelse.
Det används bland annat till att få fram bensin ur råolja, framställa metaller och via vakuumdestillering går det att ta bort alkohol ur vin.


”Spinning cone”
En form av ångdestillation som används för att försiktigt avskilja kemikalier från flytande livsmedel och som
samtidigt minimerar inverkan på smaken.

Källa: Nationalencyklopedin​

Produkter

Handla

Information